Atık Puan Karşılıkları

Dönüşüm Kart, evlerinizde ayrı biriktirdiğinizi değerlendirilebilir atıkları, belediyenizin gösterdiği yerlere götürüp, kartınıza puan yüklettiğiniz ve kazandığınız dönüşüm puanlarla ödül alabileceğiniz çevreci bir uygulamadır.

Dönüşüm Kart Nasıl Kullanılır?

• Dönüşüm kartın kullanımı oldukça basittir. Aşağıdaki adımları izleyerek sizlerde dönüştürdükçe kazanabilirsiniz.
  • Evlerinizde oluşan dönüşebilir atıkları (kağıt,plastik,cam, metal ve bitkisel atık yağlar) ve pilleri, yemek artıları ile karıştırmadan, üye olurken verilen  ürünlerde ayrı biriktiriniz.
  • Ayrı biriktirdiğiniz atıkları Haliliye Belediyesi'nin belirlediği toplama programı dahilinde, sokağınıza gelen mobil araca veya atık getirme merkezine götürerek, görevliye tartımız yaptırınız.
  • Tartım sonucu atıkların türüne göre kazandığınız puanları Dönüşüm Kart’a yükletiniz ve bilgi fişinizi alınız.
  • Kartınızda biriken dönüşüm puanlarla, atık getirme merkezinden temizlik ürünleri arasından ihtiyacınız olanı alabilirsiniz.

“DAHA ÇOK AYIR, DAHA ÇOK KAZAN”

Hangi​ Atıklar​ Ayrı​ Biriktirilecektir?

Kağıt-Karton Atıkları: Gazete, dergi, koli, karton, meyve suyu kutusu, kağıt bardak ve tabaklar, kağıt hediye paketleri, zarflar vb.
Plastik Atıklar: Temizlik malzemelerinin kutuları, pet şişeler, şampuan kutuları, plastik ev eşyaları, kuru gıda ambalajları, market poşetleri, plastik eldiven, plastik çatal, bıçak ve tabaklar, vb.
Cam Atıklar: Cam içecek şişeleri, cam kavanozlar
Metal Atıklar: Alüminyum içecek kutuları, salça kutuları, konserve kutuları, kavanoz ve şişe kapakları, teneke kutuları vb.
Piller: Elektronik cihazlarda kullanılan tüm piller.

Ayrı Biriktirme Nasıl Olacaktır?

Ayrı biriktirilecek atıklar, diğer atıklar ile karıştırılmadan sizlere dağıtılan 70 litrelik ambalaj kutusu, 5 litrelik bitkisel atık yağ bidonu veya marketlerden aldığınız poşetlere konulmalıdır.

Kağıt ve Karton Atıklar, kıvrım yerlerinden düzleştirilerek istiflenmelidir.

Plastik, Cam ve Metal Kutularda;

• İçleri  BOŞALTILMALI,
  • TEMİZLENMELİ,
  • KURUTULMALIDIR

Atıkların Karışık Olarak Verilebilir Mi?

Evlerde oluşan geri kazanılabilir atıklarınızı karışık olarak ta verebilirsiniz.
Karışık olan verilen atıkların içerisinde;

• Yemek atıkları
  • Kirli veya ıslak kağıt ile karton
  • Şişelerde sıvı
  • Çay ve kahve bardakları olmamalıdır.

ATIK PUAN TABLOSU

ATIK ADIPUANIBİRİM